Het openbaar vervoer is niet alleen een goede uitkomst voor de toeristen in Nederland, maar ook voor Nederlanders zonder auto. We gebruiken de auto overal voor. Een bezoek aan de familie, boodschappen doen en andere dagelijkse dingen.

Het openbaar is de oplossing voor mensen zonder auto. Je komt overal met de trein, tram, bus en metro. Vooral bezoeken aan de stad zijn makkelijk. Dit zijn namelijk de drukste plekken omdat de meeste vormen van entertainment zich daar bevinden. Zeg nooit meer nee tegen een avondje holland poker nu je weet wat de steden zijn met het beste openbaar vervoer.

Apeldoorn

De stad komt het beste uit de openbaarvervoer test. Je kan bijna 1200 kilometer reizen met het openbaar vervoer over verschillende routes en maar liefst 444 haltes. Je vliegt naar elke locatie met een gemiddelde snelheid van 8 minuten per kilometer. De haltes zijn goed verspreid door de stad zodat je niet te ver hoeft te lopen. Apeldoorn is hard bezig met het inzetten van elektrische bussen om het openbaar vervoer beter voor het milieu te maken. Klaar om de stad te ontdekken? Een dagkaart kost je €11.50.

Rotterdam

De verbindingen in Rotterdam zijn nog beter geregeld dan in Apeldoorn. Je reist sneller door de stad via alle mogelijke routes. Het verschil met Apeldoorn is dat je in Rotterdam nog een kleine 20% van je reis moet lopen. Je kan meer dan 1800 kilometer ontdekken met het openbaar vervoer. Vooral de bus, tram en metro doen het goed in de stad. Een dag kaart is ongeveer dezelfde prijs als in Apeldoorn. Rotterdam is een gezellige stad met het oude en nieuwe gedeelte, de markthal en vele andere bezienswaardigheden

Zaandam

De stad krijgt een hoge beoordeling omdat de verbinding tussen de randstad en het centrum heel erg goed is. Dit is ideaal voor de mensen die in de stad werken, maar er buiten wonen. Het duurt wat langer per kilometer voordat je op je bestemming bent en het aantal mogelijkheden is beperkt vergeleken met Rotterdam en Apeldoorn. Je kan het best met de bus rondreizen in Zaandam.

Zoetermeer

In Zoetermeer heb je drie treinstations waar ook overal een goede aansluiting is met de bus. Een dagkaartje is relatief goedkoop en je bent ook hier heel erg snel in de stad. Net als in Rotterdam loop je ongeveer 20% van je reis. Er is 309 kilometer aan routes en er zijn 184 haltes.

Den Haag

In Den Haag kan je gebruik maken van alle vervoersmogelijkheden. De bussen, trams, metro’s en treinen staan overal voor je klaar. Je loopt een kleine 20% van je reis, maar met meer dan 900 kilometer aan routes kom je over in Den Haag. De verbinding met Scheveningen is erg goed. Huur voor de verandering een huisje in Scheveningen als je een bezoekje brengt aan de regio. Het openbaar vervoer neemt je razendsnel naar het centrum van Den Haag of andere plekken in de buurt.