De voorruit van een auto is bijzonder vatbaar voor ruitschade. Schade door steenslag veroorzaakt meestal een sterretje of barst in de voorruit. Dit komt omdat de voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas. In tegenstelling tot de andere ruiten van de auto zal deze dan ook bij ruitschade niet zomaar in ontelbare stukken uit elkaar spatten. Het feit dat er in een voorruit uitsluitend een sterretje opduikt bij schade wil niet zeggen dat een voorruit vervangen in bepaalde gevallen niet noodzakelijk is. Heeft u ook te maken met een beschadigde voorruit en wilt u er zeker van zijn dat u deze kunt laten vervangen tegen de scherpst mogelijke prijs? Aarzel dan niet langer en ontdek de voordelige autoruiten van Autoglas Concurrent.

Voorruit van gelaagd glas

In principe is de voorruit de enige ruit van een auto die is gemaakt van gelaagd glas. Bij enkele exclusieve automerken kunnen mogelijk ook andere autoruiten zijn gemaakt van deze glassoort, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Gelaagd glas is glas dat bestaat uit twee glaslagen. Tussen deze glaslagen zit een PVB folie die als functie heeft om het glas bij ruitschade goed bij elkaar te houden. Met andere woorden, de glasscherven zullen bij schade nooit in het rond vliegen. Tijdens het productieproces van gelaagd glas wordt het eerst snel verhit en vervolgens langzaam terug afgekoeld wat er voor zorgt dat het glas een extra sterkte meekrijgt. Dit zorgt er voor dat de voorruit van een auto altijd beschikt over een uitstekende kwaliteit die de veiligheid van de inzittenden weet te garanderen.

Voorruit vervangen door after market autoruit

Het spreekt voor zich dat een voorruit vervangen van een auto geld kost als u hier niet voor verzekerd bent. Er zit een fors prijsverschil tussen een originele autoruit van de merkdealer en autoglas dat speciaal voor de after market is geproduceerd. Vanzelfsprekend kan een originele voorruit worden geplaatst bij de ruitvervanging, maar het aanwezige merklogo zal er wel voor zorgen dat u rekening moet houden met een fors hogere prijs. Het merklogo zorgt er immers voor dat uitsluitend een erkende merkdealer een originele autoruit mag verkopen.

Wil het prijsverschil tussen originele en after market autoruiten zeggen dat er sprake is van een bepaald kwaliteitsverschil? Absoluut niet. Niet alleen de fabriek waar beide type autoruiten worden geproduceerd, maar ook de productielijn verschilt immers niet. Dit zorgt er voor dat de ene autoruit is voorzien van een merklogo en de andere niet, terwijl ze beide van dezelfde productielijn afrollen. U zult zich dan ook altijd de vraag moeten stellen of uw voorruit vervangen door een originele autoruit de enorme meerprijs waard is of niet.

Voorruit vervangen voor apk controle

Heeft uw auto een beschadigde voorruit? In dat geval wordt er wel eens gezegd dat uw auto hierdoor automatisch zal worden afgekeurd voor de apk. Dit is niet juist. Er wordt tijdens de apk controle namelijk altijd rekening gehouden met de exacte plaats waar het sterretje of de barst zich bevindt evenals met de impact die deze heeft op het zicht van de bestuurder op de weg. Wanneer de ruitschade in het zichtveld van de bestuurder zit is het een vereiste om de voorruit te vervangen. Zit de barst in de voorruit buiten het zichtveld? Dan is er meestal geen vuiltje aan de lucht en kan de voorruit vervangen doorgaans nog wel even wachten