Private lease diesel nodig? Bekijk alle mogelijkheden van dit moment

door | mei 12, 2020 | 0 Reacties

mei 12, 2020 | 0 Reacties

Dieselauto’s komen niet altijd bepaald positief over in het nieuws en komt dat voor een groot deel door de schadelijke uitlaatgassen die aan deze groep auto’s wordt toegeschreven.

Het roet en de CO2 uitstoot zijn in sommige gevallen groter dan benzine auto’s en is dat ook terug te vinden in de hogere belastingen die betaald moeten worden voor het rondrijden in een diesel.

Toch biedt een private lease diesel grote voordelen en is er altijd een ruim aanbod te vinden bij de leasemaatschappijen. Het gaat hierbij helemaal niet meer om auto’s die gebruikt zullen worden voor bedrijfsdoeleinden, maar ook gewoon private lease auto’s.

Bij private lease diesel dien je extra op de centjes te letten

Een auto leasen legt een nogal zware financiële druk op een ieder die ervoor kiest en is het goed wanneer de kosten voor het rondrijden zo laag als mogelijk worden gehouden.

Bij een lease auto worden, apart van de kosten voor het tanken, alle andere kosten door de leasemaatschappij bekostigd. Natuurlijk wordt als verwerkt in het tarief, maar is er verder ook iets dat je gaat kunnen doen om te kunnen besparen op de lease.

Voordelen van een diesel auto leasen

  • Bij de pomp kan dat echter wel gebeuren en is het daar ook dat een diesel private lease voordeliger uitvalt.
  • Deze brandstofsoort is namelijk goedkoper en scheelt dat al gauw een tientje of meer bij een volle tank.
  • Wie veel kilometers aflegt zal dus wezenlijk kunnen besparen.
  • Diesels zijn over het algemeen ook zuiniger en tikt ook dit voordeel aan over de duur van de hele leaseperiode.

Zoals je ziet kan een diesel leasen een hoop schelen in de portemonnee. 

Wanneer jij op zoek bent naar een private lease diesel 40000 km contract, dan is het aan te raden gebruik te maken van onze vergelijker. De vergelijker op onze website, laat vervolgens alle auto’s zien die vallen binnen deze specifieke criteria.

Een diesel auto lease is helaas vaak duurder

De keerzijde van de medaille is wel dat de leasetarieven voor diesels hoger liggen dan die welke gevraagd wordt voor een vergelijkbaar model met een benzine motor. Dit heeft weer allemaal te maken met de nogal strakke fiscale maatregelen die er getroffen zijn voor diesels en die kosten uiteraard doorberekend worden in het tarief.

Een private lease diesel is daarom meer bestemd voor degenen die van plan zijn een flink aantal kilometers af te leggen en waar het prijsvoordeel van de brandstof groot genoeg is om de extra kosten van de lease te dekken.

Naast het prijsvoordeel dat een diesel op kan leveren bij het verrijden van een groot aantal kilometers, is de rijervaring bij een diesel toch wat anders en is het ook om die reden dat sommigen voor een dieselauto gaan.

Voor wie is een diesel private lease aantrekkelijk?

Aan comfort ontbreekt het helemaal niet en doet de moderne diesel helemaal niet onder voor een benzinemotor als gekeken wordt naar het starten. Wachten tot het voorgloeilampje uit gaat om vervolgens de motor te starten en goed te laten opwarmen alvorens weg te rijden hoeft niet meer bij de dieselmotoren van tegenwoordig.

Een dieselauto leasen blijft aan aantrekkelijke optie wanneer er een flink aantal kilometers mee afgelegd zullen worden. Ook het “diesel” gevoel kan soms doorslaggevend zijn om voor een private lease diesel te kiezen.

Hou er in ieder geval wel rekening mee dat het leasetarief hoger ligt vanwege niet alleen de hogere aanschafwaarde, maar ook de afschrijving die voor een diesel nog altijd wat forser uitvalt.

[toc]

Bekijk alle private lease merken in Nederland