Stap 1)Kies je merk

Financial lease zakelijk

Voor bedrijven is het kunnen beschikken over een betrouwbaar vervoer primair voor de uitvoer van al hun activiteiten. Een auto leasen is populair omdat het de mogelijkheid biedt aan zelfs de de kleinste ondernemer om over een representatieve auto te beschikken. Het is echter ook de wens van velen om op een gegeven moment een eigen auto aan te schaffen. Dat biedt niet alleen meer mogelijkheden, maar draagt ook bij aan het bedrijfsvermogen.

Zakelijke financial lease als startende ondernemer

Omdat het opstarten van een bedrijf nu eenmaal om veel kapitaal vraagt, is het niet altijd mogelijk gelijk een bedrijfsauto aan te schaffen. Een auto op afbetaling kopen is dan de eerste de beste optie, maar komt een financial lease zakelijk voordeliger uit. omdat de leaseperiode vrij lang is, kan ervoor gezorgd worden dat de maandelijkse betalingen laag zullen uitvallen. Ook blijven ze onder alle omstandigheden constant en kan het bedrijf dus daar veel beter mee plannen. Het is namelijk voor elk bedrijf van groot belang dat er geen sprake zal zijn van plotselinge uitgaves. Om het nog aantrekkelijker te maken kan er ook worden gekozen uit occasions. Het voordeel is ook dat er geen BTW betaald dient te worden. dat scheelt weer een groot bedrag op de maandelijkse betalingen. Met zoveel voordelen, is het leasen van een auto daarom zo aantrekkelijk voor niet alleen beginnende ondernemers, maar ook bedrijven die al wat langer actief zijn. Ook kunnen de maandelijkse aflossingen als aftrekpost bij de belastingafgifte worden gebruikt.

Financial lease voor bedrijfswagen

Het bedrijfsvermogen is van groot belang om bijvoorbeeld aan een lening te komen en geeft ook aan hoe stevig zo een bedrijf in zijn schoenen staat. Bij een financial lease mag de waarde van zo een auto ook meegenomen worden bij het vermogen. Dat kan aardig oplopen, vooral wanneer het om een aantal auto’s gaat. Ondertussen “spaar” je met de maandelijkse betalingen dus gewoon door. Naast al deze voordelen is het ook belangrijk om alle kosten op een rijtje te plaatsen. Omdat je immers al als eigenaar wordt beschouwd, zullen alle kosten die betrekking hebben op het onderhoud en de reparaties uit de de bedrijfskas moeten komen. ook dien je er rekening mee te houden dat de auto nog altijd aan afschrijving onderhevig is. dit mag echter wel aan de Belastingdienst aangegeven worden. na afloop van het contract kan de auto doorverkocht worden of bestaat er de mogelijkheid om bij de leasemaatschappij de auto te gebruiken als “aanbetaling” voor een andere leaseauto. De waarde van de auto zal afgetrokken worden van de totale aflossing en zorgen voor een lage maandelijkse betaling.

Zakelijk een auto leasen is dus extra voordelig wanneer er voor een financial lease wordt gekozen. Met de maandelijkse betalingen wordt de auto gelijk afgelost, maar kunnen er ondertussen wel vergaande rechten aan worden ontleent. Zo mag de waarde al tot het bedrijfsvermogen worden gerekend en is het wel prettig dat je als bedrijf alleen over de auto te zeggen hebt. Ook zijn er meer voordelen in de vorm van het aantal kilometers dat afgelegd mag worden (mag onbeperkt) en beschik je als bedrijf na afloop van het contract over een goed onderhouden auto waar je naar eigen inzichten mee kunt plannen. Zo behoort ook de mogelijkheid om opnieuw zo een lease aan te gaan tot de mogelijkheden en wordt een waarde van de eigen auto daar als inzet gebruikt.

Laatst geüpdatet